Reklama

Franz Ferdinand: Cesarski kucharz

Alex Kapranos, wokalista szkockiej formacji Franz Ferdinand, ma nowe zajęcie. Artysta został felietonistą cotygodniowej kolumny kulinarnej w gazecie "Guardian".

Seria artykułów zatytułowana "Soundbites" (w wolnym tłumaczeniu "Dźwiękowe kęsy"), będzie opisywała kulinarne "przygody" zespołu podczas zbliżającej się światowej trasy koncertowej.

W pierwszym felietonie, który ukazał się w piątek, 16 września, Kapranos ujawnił szczegóły swojej pracy jako kucharza w jednej z restauracji w Glasgow.

Dodatkowo Alex podzielił się wspomnieniami z pobytu w Meksyku, gdzie raczył się potrawką z kreta.

Przypomnijmy, że nowy album Franz Ferdinand zatytułowany " You Could Have It So Much Better" trafi do sklepów 3 października.

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Franz Ferdinand | cesarskie cięcie | kucharz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama